Festes de Sant Antoni

 

En el mes de junio celebramos las fiestas en honor a nuestro patrón, San Antonio de Padua. Unas fiestas en las que reafirmamos nuestra Fe cristiana y nuestra misión de estar siempre con los necesitados. El día del santo, el 13 de junio, realizamos la tradicional Misa y la bendición y el posterior reparto de panecillos así como el acto en el que los nuevos miembros de la comunidad antoniana visten la medalla por primera vez.

Otra de las ceremonias más señaladas es la fiesta de nuestra asociación, en la que tras la Eucaristía celebramos la procesión al santo. Esta es una jornada en la que el fervor y la devoción emergen y engalanan especialmente nuestra iglesia y las calles del barrio.

 San Antonio de Padua, fraile de la orden de los hermanos menores franciscanos desde los veinticinco años, nació en Lisboa. Está enterrado en la basílica que lleva su nombre en Padua, uno de los puntos que, junto a Asís, forman parte del epicentro franciscano.

Diumenge 4

17:30 h

Visita als avis i àvies de la RESIDÈNCIA DE LA TERCERA EDAT SANTA MARIA ROSA MOLAS d'Almassora per a amenitzar-los la vesprada amb diverses actuacions musicals. 

Dimecres 7

19:30 h

El primer dia de TRÍDUUM EN HONOR A SANT ANTONI DE PÀDUA s'iniciarà amb l'eucaristia que presidirà i predicarà el pare fra Antonio Valderrama Pérez, franciscà, natural d'Estepa (Sevilla) i guardià del Convent dels Pares Franciscans de Vila-real. Participarà el cor de la parròquia de Sant Francesc.

En finalitzar l'eucaristia tindrà lloc el tríduum.

Dijous 8

19.30 h 

El segon dia de TRÍDUUM EN HONOR A SANT ANTONI DE PÀDUA s'iniciarà amb l'eucaristia que presidirà i predicarà el pare fra Antonio Valderrama Pérez. Participarà el cor de la parròquia de Sant Francesc.

En finalitzar l'eucaristia tindrà lloc el tríduum. 

Divendres 9

De 16.00 a 19.00 h 

Exposició del Santíssim i TORNS DE VETLLA 

19.30 h  

El tercer dia de TRÍDUUM EN HONOR A SANT ANTONI DE PÀDUA s'iniciarà amb l'eucaristia que presidirà i predicarà el pare fra Antonio Valderrama Pérez. Participarà el cor de la parròquia de Sant Francesc.

En finalitzar l'eucaristia tindrà lloc el tríduum. 

23.00 h

VIGÍLIA organitzada per la Joventut Antoniana. Estona d'oració i reflexió conduïda pel pare fra Luís Enrique Arrieta i el pare fra Pedro Botía, membres de la Pastoral Juvenil Vocacional Franciscana, procedents del Convent de Sant Antoni d'Àvila.

Convidem a participar a tots aquells que vulguen acostar-s'hi, així com a associacions i moviments de la ciutat. 

Dissabte 10

20.00 h

En la Parròquia Sant Francesc XERRADA INFORMATIVA per als membres de l'associació i devots de Sant Antoni de Pàdua titulada: "Acció social i franciscans laics", a càrrec del pare fra Miguel Ángel Escribano Arráez, franciscà de la Provincia Franciscana de la Immaculada Concepció natural d'Albacete, Doctor en Dret Canònic i Director de l'Institut Teològic de Murcia. 

Diumenge 11

10.30 h 

Celebració de la FESTA DE LA JOVENTUT ANTONIANA, acte central de les festes, amb la Solemne Eucaristia que presidirà i predicarà el pare fra Miguel Ángel Escribano Arráez, franciscà de la Provincia Franciscana de la Immaculada Concepció, natural d'Albacete, Doctor en Dret Canònic i Director de l´Institut Teològic de Murcia. Participarà el cor de la parròquia.

Assistiran representants de les associacions i moviments religiosos de la nostra ciutat. Posteriorment, PROCESSÓ en honor a sant Antoni de Pàdua, pels carrers de Betxí, Tremedal, Sant Antoni, Comte Albay, plaça de la Vila, plaça Major, Major Sant Jaume, Raval de Sant Pasqual, Plaça Sant Pasqual i final a la Basílica de Sant Pasqual Baylón. Tot seguit, es llegiran les butlletes. 

15.00 h

El restaurant El Molí acollirà el dinar de germanor organitzat per la Joventut Antoniana, caracteritzat per la trobada i companyia dels amics antonians. Tots els assistents han d´adquirir previament els tiquets per al dinar per 20 € als punts de venda habituals: Papeleria Carmen, Estanc la Creu, Perruqueria Celia, Forn de pa Sant Antoni. Places limitades. Data límit per adquirir els tiquets: dissabte 3 de juny. 

Dilluns 12

20.00 h

PROCESSÓ DE RETORN de la imatge de Sant Antoni de Pàdua des de la Basílica de Sant Pasqual Baylón pels següents carrers: Plaça de Sant Pasqual, Raval de Sant Pasqual, carrer Major, Major Sant Domènech, Raval del Carme fins la parròquia de Sant Francesc. 

Dimarts 13

19.30 h

FESTIVITAT DE SANT ANTONI DE PÀDUA. Solemne eucaristia presidida pel pare fra Juan Carlos Moya Ovejero, franciscà, natural d´Honrubia (Conca), Ministre Provincial de la Provincia Franciscana de la Immaculada Concepció. Participarà el cor de la parròquia de Sant Francesc. 

Es realitzarà la benedicció i el repartiment dels panets a tots els assistents. A més, tindrà lloc la imposició de medalles als nous antonians, per la qual cosa totes aquelles persones que l’hagen de vestir, han de ser inscrites prèviament a la seu de l’associació, el dimarts 30 de maig i el 6 de juny a partir de les 19 hores. 

Dimecres 14

19.30 h

EUCARISTIA PELS DIFUNTS, presidida pel pare fra Luis Àngel Gerardo Sarapura, director de l’Associació, posarà punt i final a les nostres celebracions. En finalitzar, a la seu de l’associació es lliuraran els obsequis corresponents als premiats amb les butlletes.